Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczano-twarogowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 1 kg
masło 2 łyżki
ser żółty 20 dag
jaja 5 sztuk
śmietana 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczano-twarogowa

Ziemniaki gotujemy w łupinach, obrać i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić w plasterki, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, posypać bułką tartą. Układać na przemian warstwami: ziemniaki, jajka. Zapiekankę zalać śmietaną, posypać serem żółtym. Zapiekać w piekarniku około 1 godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak