Sposób przygotowania

Posiekać make z margaryna dodać utarte jajko, cukier waniliowy, zagnieść ciasto i wstawić na pół godz do lodówki. Odsączyć wiśnie z zalewy i na dwóch szklankach kompotu ugotować budyń. Lekko przestudzić i wymieszać z wisniami. Wyłożyć ciastem tortownice , formując brzegi na wysokości 3-3 cm, i wylac przygotowana mase wiśniową. Piec 10 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni,po czym zmniejszyć temp. do około 180 stopni i piec nastepne 30 min. Podawać schłodzone

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mario1

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajna nazwa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Ciekawe jak smakuje ?:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    nazwa jest super a ciastko ... na pewno też

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !