Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
masło 1 kostka
woda 0,5 szklanka
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić (może być lekko ciepłe). Do dużego garnka wsypać mleko, bakalie, pokruszone wafle lub herbatniki. Na to wylać masę maślaną, dokładnie wymieszać i wlać/upchnąć do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 21.01.2012 14:01
uwielbiam
Marysia 31.07.2011 08:25
fajne
Kate131 07.06.2011 07:35
smak dziecinstwa
aginaa 27.12.2010 16:18
czekoladowo:)
Krzysztof42 09.11.2010 14:06
zawsze jestem gotowy zjeść blok czekoladowy
izoldaaa6 29.08.2010 00:31
już gdzieś ten przepis widziałam
iwa643 27.08.2010 21:14
uwielbiam czekolade
kamilaj 25.08.2010 16:31
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak