Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz ulubiony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 20 dag
kiełbasa krakowska 20 g
papryka czerwona 1 szt
pparyka żółta 1 szt
sól
pieprz
cebula
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz ulubiony

Na patelni podsmażyć poszatkowaną cebule i wrzucic pokrojone w paski mięso. smażyc chwile i dodac pokrojoną w paski kiełbasę - razem smazyc ok 4 min co jakiś czas mieszając. Przełożyc razem z tłuszczem do rondelka i zalać ok 1 szkl wody. Dusić aż mięso bedzie miękki. Wrzucic pokrojoną w paski papryke i listek laurowy. Gdy papryka zmięknie wsypac poszatkowana natkę i przyprawy wg uznania. Podawac z kasza gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina92 15.01.2011 10:21
bardzo lubie gulasze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak