Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak ze świeżej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
cebula biała
marchew
pomidor 2
majeranek
sól, pieprz
śmietana 22% 1 szklanka
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
sok z cytryny
posiekany koperek

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak ze świeżej kapusty

kapustę siekamy i polewamy wrzątkiem,marchewkę kroimy,kość myjemy i wkładamy do garnka z wodą.gotujemy wywar.kość wyjmujemy,wsypujemy kapustę,doprawiamy i gotujemy.pomidory sparzmy,obieramy ze skórki,kroimy na małe kawałki i dodajemy do kapusty.gotujemy ok.5 min.z masła i mąki robimy zasmażkę.wsypujemy posiekana cebule.gdy się zrumieni,dodajemy śmietanę i majeranek,mieszamy.wlewamy do kapusty i chwileczkę gotujemy.doprawiamy sokiem z cytryny,posypujemy koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 21.10.2010 12:31
super
Matik 12.09.2010 10:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak