Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 2 laski
cebula 1 szt.
tłuszcz
koncentat pomidorowy 1 słoik
Sól, pieprz, majeranek
biała fasola 30 sucha

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzedniego dnia, nazajutrz w tej wodzie ugotować. Na tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulę i podsmażyć kiełbasę pokrojoną w kostkę. Gdy fasola będzie miękka i woda odparuje, dodać cebulę, kiełbasę, przecier i przyprawy. Zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.07.2012 20:42
taką fasolkę lubię zjeść w chłodniejsze dni
SylwiaMagdaSabin 18.11.2011 09:11
robie lepszą:)
Ania67 01.09.2011 12:18
pycha
ben-ka 07.06.2011 08:26
rzadko robię ale lubię:)
Grażyna13 06.06.2011 10:53
Też bardzo lubię :)
izapozdro 19.12.2010 11:51
uwielbiam fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak