Sposób przygotowania

Rozpuść dwie galaretki używając połowy wody podanej na opakowaniu (1 szklanka na każdą galaretkę). Pozostałe dwie galaretki rozpuść dokładnie według przepisu. Poczekaj aż przestygną, mogą być letnie, ale nie gorące. Do galaretek z mniejszą ilością wody dodaj po pół puszki mleka skondensowanego, wymieszaj i ubij na piankę. Do tortownicy lub formy na babkę wlej jedną piankę i wstaw do lodówki. Kiedy stężeje (po kilku minutach), nalej kolejną warstwę - galaretkę bez mleka. Wstaw do lodówki. Tym razem na stężenie poczekasz dłużej. Potem zalej kolejną pianką z mlekiem, a po stężeniu, ostatnią galaretką bez mleka. Wstaw do lodówki i poczekaj aż wszystko dobrze stężeje.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybko i smacznie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Dobre
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    słodko mi
  • 0
    original
    Opublikowano

    gośka

    hmm fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !