Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z mięsem i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1/2 kg
grzyby suszone
60 dag maka
1/2 szklanki letniej wody
1 łyzka margaryna
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z mięsem i grzybami

Mięsi zmielić razem z suszonym grzybami. Mąkę połączyć z jajkiem i szczyptą soli i zarabiać ciasto dolewając letniej wody. Gdy ciasto będzie odchodzić od ręki wyłożyć na posypana mąką stolnice i rozwałkować. Kieliszkiem wydrążać kółka w cieście na ktore nakładać będziemy przygotowany farsz i zlepiamy łapiąc za dwa końce. Gotowac w lekko osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 23.11.2010 12:46
ładniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak