Sposób przygotowania

Fasolę umyć,odciąć końce,usunąć ewentualne łyko i pokroić skośnie na kawałki.Marchew,pietruszkę,seler i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Wrzucić wszystko do rosołu i gotować do miękkości.Na patelni roztopić margarynę,wsypać mąkę,przesmażyć i dodać do zupy.Wymieszać zupę i zagotować.Doprawić zupę kucharkiem i maggi do smaku.Koperek i natkę pietruszki posiekać.Nalać zupę na talerze i posypać zieleniną.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam fasolkę szparagową ,a ta zupa wygląda przeapetycznie!!!!! Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zjadłoby się taką zupkę;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !