Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa

250 g fasoli
3 marchewki
pietruszka
5 dużych ziemniaków
1.5 kostki bulionu warzywnego
15 dag wędzonego boczku
2 cebule
masło do smażenia
przyprawy

fasolę moczymy przez całą noc następnie odcedzamy i zalewamy nową wodą następnie dodajemy kostki i gotujemy aż zmięknnie. marchew pokroić pietruszkę posiekać a ziemniaki pokroić w kostkę następnie na rozgrazanym maśle roztopić boczek i usmażyć cebulę dodać wszystko do gotującej sie zupy następnie przyprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 03.11.2011 16:45
super
Emilia21 03.11.2011 16:45
super
mala2021 14.02.2011 15:40
fasolowa dobra jest ..:)
kotlet 26.09.2010 12:29
ja również, super przepis
Margo1 11.09.2010 10:06
muszę zrobić ,dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak