Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki z czerwonym winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
wino czerwone wytrawne 1 szkl
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: bitki z czerwonym winem

z szynki wykrawamy kotlety,rozbijamy je ,skrapiamy sokiem z cytryny,solimy i pieprzymy.Wkładamy je na pół godziny do lodówki .Potem każdy kotlet obtaczamy w mące i obsmażamy.Na tym samym tłuszczu przesmażamy pokrojoną cebulę a kiedy się zeszkli dokładamy bitki.Wlewamy wino i dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie.Podajemy z ziemniakami lub kopytkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 04.04.2013 10:20
hmmmm bardzo fajne;)
jeta72 29.04.2012 00:16
nabrałam ochoty
Rybciia 08.11.2011 00:03
pycha
Ewelina38 15.09.2011 22:56
super
RenataZ-et 07.08.2011 21:57
wyśmienite
Bart 31.07.2011 23:19
pyszności
Ania67 14.06.2011 15:04
pycha
alaaa 27.05.2011 20:14
smaczne mięsko,,
traktorek 20.05.2011 22:09
super wypróbuję
Grażyna13 23.04.2011 12:25
Pycha :)
gacopierz23 10.04.2011 20:04
i do tego jeszcze czerwona kapusta Pycha
Elżbieta17 10.04.2011 18:40
Robiłam, pyszne:)
Grazyna0211 29.03.2011 16:43
super jedzonko
kuklik 15.02.2011 09:20
oj zjadło by się
Grażyna13 04.01.2011 11:40
Świetny pomysł !
ben-ka 12.12.2010 21:34
Z kopytkami bym zjadła:)
Agnieszka172 05.11.2010 19:26
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak