Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały barszcz z jajkiem i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały 1 torebka
słonina 50 g
majeranek
sól
pieprz
śmietana 18 proc 1/2 kubka
cienka kiełbasa 150 g
mąka
cebula 1 szt
kości schabowe 1/2 kg
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biały barszcz z jajkiem i kiełbasą

Kości namoczyć, opłukać włożyć do garnka i gotować.
Barszcz przygotować według przepisu na opakowaniu, wlać do wody z gotującą się kością, wymieszać.
Słoninę pokroić w kostkę, przesmażyć.
Do słoniny dodać cebulkę i udusić, dodać do barszczu.
Kiełbasę pokroić w kosteczkę, jajka też, dodać do zupy, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem.
Mąkę wymieszać ze śmietaną dodać do barszczu, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 12.10.2011 23:14
uwielbiam barszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak