Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
sól, pieprz
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Umyte mięso włóż do garnka z zimną wodą i gotuj przez 45 minut na małym ogniu. Gdy pojawi się szumowina, koniecznie zbierz ją, a wywar posól i dodaj przyprawy. Oraz warzywa. Miękkie mięso wyjmij z garnka, po czym rosół odcedź na gęstym sicie. Podawaj z pokrojoną w plasterki marchewką i z makaronem. W oddzielnym garnku z woda wsypujemy makaron i gotujemy gdy już się ugotuje to nakładamy makaron na talerz i zalewamy bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 30.04.2012 11:24
dobry
kotlet 26.09.2010 12:28
u mnie co niedzielę, taka tradycja
Emilia21 19.09.2010 19:40
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak