Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z piekarnika - gdy trzeba zurzyć wiele składników, ale nie ma, co z nimi zrobić

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sól czosnkowa jodowana Prymat szczypta
szynka wieprzowa
mleko 1/3 szkanki
orzechy posiekane 1 garść
zioła troszkę
brzoskwinie w puszce 3 sztuki
kukurydza konserwowa 1/4-1 puszki
fasola konserwowa 1/4-1 puszki
groszek konserwowy 1/4-1 puszki
jajko x<1 sztuka
ogórek x<1 sztuki
cebula x<1 sztuki
papryka x<1 sztuki
pomidor x<1 sztuki
czosnek x<1 sztuki
makaron 2 porcje
ser gouda

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z piekarnika - gdy trzeba zurzyć wiele składników, ale nie ma, co z nimi zrobić

Niezbędne jest naczynie żaroodporne i piekarnik.
Danie, które można określić mianem śmieciówki, do której można dodać wszystko!
Na spodzie ląduje ugotowany makaron/ryż/ziemniaki w talarki. Dalej należy dodawać doprawione pozostałe składniki warstwowo i wedle uznania.
Na koniec wylać roztrzepane jajko, a na brzegi mleko!:)
Polecam, jeśli nie macie, co zrobić z różnymi składnikami i boicie się, że się zepsują.
Każdemu moje \"dzieło\" do tej pory smakowało - polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak