Sposób przygotowania

Na rozgrzaną oliwę wrzucam pokrojone w kostkę/plastry kawałki mięsa - smarując je masełkiem. Kiedy wytopi się przyjemny tłuszczyk, doprawiam czosnkiem, solą, pieprzem i oregano bądź bazylią. Do wody dodaję mąkę - dokładnie mieszam widelcem i dodaję na oko mleka/śmietany, aby zabielić sosik. Zawartość szklanki wylewam na patelnię z mięskiem i tłuszczykiem.
Na koniec wykładam zawartość patelni na kaszę.
Szczególnie polecam danie studentom i osobom pracującym - co wypłucze kawa - zaspokoi kasza, a danie jest dość łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Bardzo syci.
Bon apetit!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !