Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morski specjał (2 porcje)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
paluszki krabowe 6 sztuk
przecier pomidorowy 1 puszka
cebula biała 1 sztuka
oliwa 6 kropli
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
makaron muszelki 2 miarki
ser gouda 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Morski specjał (2 porcje)

Kroimy cebulkę i przesmażamy szkliście na oliwie, a potem dodajemy rozcieńczonego koncentratu (o ile jest gęsty). Następnie doprawiamy - proporcje podałam wedle mojego smaku - można sobie dosmakować: czosnek, pieprz, sól. Później przychodzi kolej na tuńczyka - można go dosączyć, żeby danie nie było zbyt tłuste. Na koniec dodaję paluszki krabowe i ser.
Sos po przyrządzeniu ląduje na makaronie - można wymieszać. Najlepiej smakuje z makaronem spaghetti rozmiar 6.
Voila!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 25.07.2011 11:51
i polecam
Adamorek 17.05.2011 11:02
tez takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak