Sposób przygotowania

Składniki na ciasto: maka pszenna i ziemniaczana, proszek do pieczenia, sól, masło, cukier, jajka, mleko, śmietana kwaśna to wszystko włożyć do robota kuchennego i wyrobić sprężyste ciasto. Płaskie foremki w kształcie babeczek, o średnicy 12 cm, napełnić ciastem i chłodzić ok. 30 min. Część ciasta ze środka babeczki odgarnąć w kierunku krawędzi foremki. Foremki wstawić na środkowy poziom rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia (8-10 min). Upieczone spody posmarować marmoladą morelową. Galaretkę podgrzać, wymieszać z zmrożonymi owocami. kremówkę ubić i wycisnąć na krawędzie torcików. Pośrodku ułożyć owoce, posypać prażonymi migdałami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !