Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa zielona z parmezanem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
brokuł
zielona fasolka szparagowa 40 dkg
parmezan starty 15 dkg
cebule 2
oliwa 2 łyżki
sól
bulion warzywny 2 l
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: zupa zielona z parmezanem.

cebulę obieramy,drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie.wlewamy bulion i zagotowujemy.paprykę kroimy w kostkę.fasolkę myjemy,odcinamy końcówki,kroimy na kawałki.gotujemy w małej ilości wody.miksujemy na gładki krem.kalafiora i brokuły myjemy,dzielimy na różyczki,wkładamy do bulionu z cebulą i gotujemy ok. 15 min.dodajemy paprykę i wlewamy krem z fasolki.doprawiamy solą i bazylią.przed podaniem posypujemy parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.08.2013 16:50
moja ulubiona
Magdalena80 17.07.2011 23:28
pyszności
Jaheira11 17.07.2011 23:18
ciekawa
Joanna108
Joanna108 23.12.2010 10:28
Super! Głosik!
agata1722
agata1722 12.10.2010 19:14
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak