Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć, pokroić; paprykę pokroić w paski; jabłko potrzeć na tartce, skropić sokiem z cytryny, natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i polać np sosem pomidorowym: 3 duże pomidory; 2 ząbki czosnku; 6 łyżek oliwy; 2 łyżki octu winnego. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, przetrzeć przez sito. Czosnet także rozetrzećUtrzeć niewielką ilość oliwy z czosnkiem. Dodawać po kropli ocet i resztę oliwy, następnie połączyć z pomidorami; całość przyprawić solą, pieprzem, papryką mieloną i cukrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !