Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew z ziołami w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
matchew 78 dag
masło 2 łyżki
koper 1 pęczek
pietruszka 1 pęczek
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/8 łyżeczki
śmietana 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew z ziołami w śmietanie

cebule obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na maśle. marchew wyszorować szczoteczką, odkroić końce, pokroić w półcentymetrową kostkę, dodać do cebuli, oprószyć solą i pieprzem. dusić 15 min pod przykryciem. Śmietanę zagotować i odparować do połowy pierwotnej objętości. Dodać do uduszonej marchwi. koperek i natkę pietruszki drobno posiekać. tuz przed podaniem potrawy na stół wymieszać z marchwią i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.07.2012 08:34
ciekawy sposób na marchew

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak