Sposób przygotowania

Żółtko wbić do naczynia, wkrapiać oliwę i ucierać ciągle w jedną stronę drewnianym wałkiem lub łyżką. Gdy majonez zacznie gęstnieć dodać kilka kropel octu. Na konec majonez połączyć z wywarem z jarzyn lub gorącą wodą. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Przy ucieraniu majonez łatwo się warzy trzeba wtedy dodać łyzkę gorącej wody.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Raczej idę na łatwiznę i kupuję gotowy majonez, ale warto umieć taki ucierać :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    niestety kiedyś robiłam, ale mi się nie udał i zrezygnowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !