Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POlędwiczka wieprzowa w migdałach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 szt
migdały w płatkach 100 gram
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko 1 szt
mąka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: POlędwiczka wieprzowa w migdałach

Polędwiczkę myjemy i kroimy na plastry(niezbyt cienkie). Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Następnie obtaczamy w mące i rozbełtanym jajku. Na sam koniec obtaczamy w płatkach migdałowych.
Na patelnię wlewamy łyżkę oleju lub oliwy z oliwek. Na rozgrzaną oliwę kładziemy polędwiczki. Smażymy po 3 minuty z każdej strony, aż migdały będą przepięknie złote.
Podajemy najlepiej z ziemniakami i warzywami według upodobania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja40 16.09.2010 20:38
super
Grażyna13 15.09.2010 12:44
Smakowity przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak