Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka puchowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
masło 25 dag
cukier 2 szkl
mąka ziemniaczana 2 szkl
mąka pszenna 6 łyżek
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2łyżeczki
ocet 10 % 1 łyżka
margaryna
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: babka puchowa

Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Podczas ucierania dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkiem do pieczenia, następnie olej i ocet. Wszystko ucieramy na jednolitą konsystencję, wlewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy 40 minut. Babkę posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 21.03.2012 08:20
mniam
Roman5 11.10.2010 14:01
dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak