Sposób przygotowania

Zaczyn: chleb namoczyć w wodzie, odcisnąć i rozdrobnić; dodać pokruszone drożdże, cukier oraz 2-3 łyżki mąki i szklankę ciepłego mleka; wszystko odstawić na godzinę.
Ciasto: mąkę posolić, dodać zaczyn i wyrobić ciasto o konsystencji plasteliny. Ciasto włożyć do foremki, posmarować jajkiem i posypać kminkiem. Odstawić do wyrośnięcia a następnie piec ok godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monciasz

    ciekawy przepis, jeszcze nie spotkałam się żeby do chleba dodawać chleb:)do wypróbowania oczywiście:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    Swietny przepis, muszę wypróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    lubię świeży chleb
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    najlepszy domowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo dobry
  • 0
    dsc00052
    Opublikowano

    Damiano

    pyszny chlebek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    musi być pyszny
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    Ciekawy jest ten przepis.Piekę chleby , lecz takiego jeszcze nie piekłam.Najciekawszy jest ten zaczyn z czerstwego chleba.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !