Sposób przygotowania

Maliny rozdrabniamy w malakserze lub mikserem. Odcedzamy na sitku aby był sam sok. Wlewamy do rondelka i gotujemy. Mąkę kukurydzianą wsypujemy do soku z cytryny i mieszamy dodając miód. Następnie dusimy wszystko razem z malinami aż zgęstnieje. Ryby smarujemy oliwą, solimy i sypiąc pieprzem. Pieczemy na ruszcie w 150 stopniach jakieś 6-8 minut. Następnie odwracamy i smarujemy sosem. Robimy tak kilka razy, ale nie dłużej niż 40 minut. Podajemy polaną pozostałym sosem. Doskonale nadaje się na grila.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ryby z malinami jeszcze nie jadłam, a brzmi bardzo ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    martalobos

    Pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !