Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie malinowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1/2 kg
mąka kukurydziana 1 łyżki
miód płynny 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
panga 2 filety
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie malinowym

Maliny rozdrabniamy w malakserze lub mikserem. Odcedzamy na sitku aby był sam sok. Wlewamy do rondelka i gotujemy. Mąkę kukurydzianą wsypujemy do soku z cytryny i mieszamy dodając miód. Następnie dusimy wszystko razem z malinami aż zgęstnieje. Ryby smarujemy oliwą, solimy i sypiąc pieprzem. Pieczemy na ruszcie w 150 stopniach jakieś 6-8 minut. Następnie odwracamy i smarujemy sosem. Robimy tak kilka razy, ale nie dłużej niż 40 minut. Podajemy polaną pozostałym sosem. Doskonale nadaje się na grila.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martalobos 27.04.2011 18:04
Pycha :)
Koper 14.10.2010 21:25
Ryby z malinami jeszcze nie jadłam, a brzmi bardzo ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak