Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z jeżyn

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście z malin 200 szt
cukier 60 dkg
spirytus 0,5 l
woda 1,5 l
jeżyny 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z jeżyn

Gotować jeżyny i liście na małym ogniu około 45 min.Następnie odcedzić do soku dodać cukier ponownie zagotować.Na drugi dzień dolać spirytus i rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 14.01.2014 07:24
nie piłem jeszcze moja strata
Seba 26.12.2013 00:02
Na pewno pyszna
junox 14.06.2013 12:27
wygląda bardzo pysznie
Krystyna32 20.05.2012 09:44
ciekawe jak smakuje
mala2021 10.04.2012 10:15
ciekawa jestem jak smakuje,nigdy nie robiłam z jeżyn
ilka_86 24.07.2011 08:46
fajny przepis
rzenia15 09.06.2011 10:24
robię różne nalewki,ale takiej jeszcze nie robiłam
barbara11561 02.06.2011 01:13
Fantastyczna:)
kuklik 17.05.2011 21:47
muszę spróbować
ben-ka 06.09.2010 17:48
Z jeżyn nigdy nie robiłam,inne tak ale wyobrażam sobie jaka musi byc pyszna i ten kolor.....cos wspaniałego!
Margo1 06.09.2010 17:47
Świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak