Sposób przygotowania

Do dużej miski wsypać mąkę (można jedną szklankę pszennej wymienić na żytnią). Dodać olej, rozkruszone drożdże, sól, cukier, kminek, podlać ciepłą wodą i wyrabiać ciasto.Podsypać odrobiną mąki i pozostawić do wyrośnięcia pod przykryciem.
W zalezności od tempertury w pomieszczeniu, na 30 do 60 min.
Keksówkę wysmarowac olejem.Z ciasta uformować wałek i włożyć do formy.
Wierzch posmarować rozmąconym żółtkiem.Posypać wedle uznania makiem, sezamem, kminem.
Nagrzać piekarnik do ok.200\'C.Piec chleb na rumiano ok.godziny.
Chcąc upiec więcej chlebów należy podwoić lub potroić składniki.
Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super i na pewno smaczny
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Też tak myślę
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    ciekawy chlebek
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super chlebek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !