Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce, delikatnie odciskamy. Dodajemy jaja, mąkę, przyprawy, posiekaną i zrumieniona na tłuszczy cebulę. Naczynie do zapiekania wykładamy cienkimi plasterkami boczku, a na nią wykładamy masę ziemniaczaną. Całość zalewamy śmietaną i zapiekamy w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Podajemy z ulubionymi sosami, surówką.

Komentarze

  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    darus

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    proste i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !