Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z kaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1/2 tuszki
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
woda 3 l
por 1/2 sztuka
seler naciowy 1 łodyga
lubczyk 1/2 pęczek
pietruszka 1/2 pęczek
czosnek 2 ząbki
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z kaczki

Kaczkę oczyścić, umyć i zalać wodą, posolić. Dodać marchewkę, pietruszkę i cebulkę przypieczoną nad ogniem. Gotujemy na wolnym ogniu około 2,5 godziny, zdejmując szumowiny. Dodajemy liść laurowy i wegetę. Dodajemy zieleniną, aby rosół był smaczny i aromatyczny. Podawajemy z makaronem, marchewką wyjętą z rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra45 25.11.2010 17:01
niedzielny rosołek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak