Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki duszone w jarzynach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki 2 sztuki
cebula 1/2 sztuka
marchew 1/2 sztuka
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat
olej do smażenia
sól
pieprz
zielony groszek

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki duszone w jarzynach

Polędwiczki porcjujemy w nieduże plasterki. Nacieramy olejem i przyprawą. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Na głębokiej patelni odsmażamy z obu stron. Podlewamy niewielką ilością wody. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, w bardzo drobną kostkę marchewkę, liść laurowy. Dusić do miękkości około 30-40 minut. Pod koniec dodać groszek zielony, dusić kolejne 10 minut.
Można dodać odrobinę kostki do mięsa pieczonego, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ziemniakami, ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 22.12.2010 10:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak