Sposób przygotowania

Czereśnie czyścic i wydrylowac. Cytryny spażyc i dobrze wyszorowac, pokroic na plasterki. Cukier rozpuścic w 1,5 szklanki wody, zagotowac i dodac cytryny, gotowac około 20 minut. Dodac czereśnie i gotowac aż masa zgęstnieje. Gorący dżem przekładac do czystych słoików. Pasteryzowac około 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Musi byc pyszny. Uwielbiam czereśnie pod każdą postacią.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię dżem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    przepyszny :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !