Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 1/2 kostka
jaja 2 sztuki
mleko 1/4 szklanka
majeranek
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, gotujemy, dusimy lub przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy mleko, żółtka, masło, przyprawy. Całość ucieramy na pulchną masę. Ubijamy pianę z białek i delikatnie wmieszamy ją w masę ziemniaczaną. Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą i przekładamy do niej masę ziemniaczaną. Pieczemy w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak