Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa czysta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 1/2 l
grzyby suszone 1 szklanka
cebula 1 sztuka
tłuszcz 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa czysta

Grzyby myjemy i gotujemy do miękkości. Aby ugotowały się szybciej zalewamy je na całą noc wodą. Grzyby i cebulę siekamy. Cebulę podduszamy na maśle, dodajemy grzyby i dusimy razem około 15 minut . Do bulionu dodajemy wywar z grzybów wraz z nimi i cebulką. Pod koniec gotowanie doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak