Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Homar z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
homar 1/2 kg
boczek 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Homar z boczkiem

Kroimy homara na 40 kawałeczków. Każdy plaster boczku przekrawamy na pół i owijamy nim homara, wcześniej posypując boczek pieprzem. Do środka dajemy wykałaczkę. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 250 stopni 8-10 minut. Ważne by rozgrzać piekarnik do tej temperatury bo inaczej będzie niedobre. Podawać na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela20 04.01.2011 17:29
ciekawe czy by mi smakowało
anja3107 31.08.2010 14:58
no, no super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak