Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeże grzybki w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 %
pieprz do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
woda
cukier do smaku
grzyby leśne 2 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Świeże grzybki w occie

Grzyby oczyszczamy i kroimy.Następnie gotujemy je w garnku i dodajemy łyżeczkę soli.Po 30 min wystawiamy grzyby z ognia,odcedzamy i studzimy.Ostudzone grzyby wkładamy do słoiczków,dodajemy przyprawy i zalewamy zalewą(ocet 1:3 w stosunku do wody,pieprz,sól,cukier do smaku).Po kilku dniach grzyby są gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 07.01.2011 15:44
smaczne
czarnaMi 14.11.2010 19:50
lubię takie
jarek4 10.11.2010 18:32
uwielbiam
Jolanta40 28.10.2010 09:14
uwielbiam
ben-ka 10.10.2010 13:01
W tym roku to chyba każdy ma takie zapasy:)grzyby obrodziły.
aga130982 24.09.2010 07:47
mniam
pawel007 24.09.2010 06:51
uwielbiam,
buksiak12 06.09.2010 16:44
uwielbiam grzybki w occie
Dorota71 06.09.2010 16:39
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak