Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić na porcje, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Cebulę i czosnek dodać do jogurtu i dobrze wymieszać, po czym zalać mięso i raz jeszcze wymieszać, aby masa jogurtowa dobrze pokryła mięso. Przykryć i zostawić na noc w lodówce i kilka razy zamieszać. Na drugi dzień naczynie przykryć płatkiem folii aluminiowej, w której należy zrobić kilka dziurek, aby para mogła uchodzić. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni i piec około godziny, następnie zdjąć folię i zrumienić. Mięso powinno być miękkie.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super , na pewno dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !