Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica podhalańska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 20 dag
kapusta kiszona 0,5 kg
kwas z kapusty 1/2 l
tłuszcz 1 łyżka
mąka 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
boczek 20 tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica podhalańska

Mięso myjemy i zalewamy dwoma litrami wody. Gotujemy aż będzie miękkie. Kapustę zalewamy gorącym wywarem, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu. Dodajemy kwas z kapusty, sól, pieprz, Mięso wyjąc i pokroić, dodawać do porcji zupy. Z mąki i tłuszczu robimy zasmażkę i zaprawiamy nią kwaśnicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 14.08.2011 12:00
super
matii6 17.10.2010 19:18
kwaśnica jest super,polecam
Małgorzata113 06.09.2010 08:40
kwasnica jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak