Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 1/2 l
cebula 1 sztuka
tłuszcz 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
włoszczyzna 1/2 (krojona w paski)
grzyby świeże 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby oczyścić, umyć. Drobno pokroić i poddusić razem z cebulą w niewielkiej ilości wody. Dodać do wywaru cebulkę oraz włoszczyznę, pogotować około 10 minut. Z mąki i tłuszczu robimy zasmażkę, rozprowadzić ze śmietaną i przełożyć do zupy. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem łazanki lub z lanym ciastem oraz posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 06.09.2010 08:39
akurat na czas grzybobrania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak