Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz segedyński

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
tłuszcz 5 dag
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz segedyński

Skład:3cebule,,2łyzki mąki,,2ząbki czosnku,2kostki rosołu grzybowego,mielona papryka(Prymata),sol.
Mięso opłukac ,pokroic na kawałki,osolic obtoczyc w mące,zrumienic na rozgrzanym tłuszczu.Przełozyc do rondla,dodać cebule pokrojoną w talarki,zrumieniona na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa.Ugotować poszatkowana kapuste ,odcisnac z wody,,dodac mięso,i rosół z woda.Dusić wszystko ok.20min.Doprawqic czosnkiem,papryką,ewentualnie szczyptą cukru:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 31.05.2011 16:45
super gulasz
madagaskar 25.12.2010 20:56
pycha
Kasia Malinowska 05.05.2010 14:00
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak