Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur śląski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwas na żur 2 szklanki
słonina 10 dag
cebula 2 sztuki
śmietana ¾ szklanka
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie
majeranek
pieprz
kiełbasa
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Żur śląski

Słoninę stopić i podsmażyć na niej 1 pokrojona w kostkę cebulę. Drugą cebulę pokroić w ćwiartki. Do garnka w którym, w 2 szklankach wody ugotujemy ćwiartki cebul dodajemy żur, zagotowujemy. Słoninę oraz przyprawy dodajemy do żuru. Zaprawiamy śmietaną. Podajemy z ziemniakami/kiełbasą/jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.08.2011 14:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak