Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 2 sztuki
mąka pszenna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
ser żółty 30 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki serowe

Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z mąki, jajek i sera zagniatamy ciasto. Formujemy z niego podłużne paluszki, panierujemy w bułce tartej, smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak