Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszy gryczanej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście kapusty kilka sztuk
kasza gryczana 2 szklanki
ser biały 25 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz 3 łyżki
bulion 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszy gryczanej

Kasze gotujemy na sypko, studzimy. Dodajemy roztarty ser biały, jajka, cebulę siekamy i podsmażamy na tłuszczu. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Obgotowane liście nadziewamy farszem gryczano –serowym. Gołąbki zapiekamy w piekarniku z pozostałym tłuszczem, podlewając bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak