Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejska prażucha

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
mąka 5 łyżek
mleko 1 l
cebula 1 sztuka
sól
boczek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejska prażucha

Ziemniaki obieramy, gotujemy, rozcieramy. Zalewamy mlekiem pozostawiając je na ogniu delikatnie mieszamy, wsypujemy mąkę. Pod koniec gotowania solimy. Boczek, cebulę siekamy i podsmażamy. Prażuchę polewamy tłuszczem, boczkiem i cebulką. Podajemy z maślanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak