Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLEWA TOFFI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brązowego cukru ¾ szkl + 1 łyżka
ciemnego syropu kukurydzianego 2 łyżki
masła 80 g
śmietany kremówki 2/3 szkl
lody waniliowe

Przepis i sposób przygotowania na: POLEWA TOFFI

Cukier, syrop i masło włóż do garnka, powoli doprowadź do wrzenia, niech masło i cukier się rozpuszczą. Pozwól miksturze wrzeć kilka minut zanim, powoli dodasz śmietanę. Gotuj jeszcze 2-3 min. lub do czasu, aż sos będzie gładki, gęsty, lepki i błyszczący.
Podawać z kilkoma gałkami lodów waniliowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak