Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
polędwiczki wieprzowe 0,5 kg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w cieście francuskim

Polędwiczki kroimy w plasterki, nacieramy je marynatą. Obsmażamy polędwiczki z obu stron na rozgrzanym oleju. Płaty ciasta francuskiego przekrawamy na ćwiartki. Kawałki ciasta składamy na dwa, przekładając porcją mięsa. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Zapiekamy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak