Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buleczki drozdzowe z masą budyniowo-serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marmolada . .
Ciasto: . .
mąka 500-700 g
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 3 szt.
cukier 1/2 szklanki
drożdże 35 dag
margaryna 1/2 kostki
masa . .
budyń waniliowy . (guotowany)
twaróg . .
cukier . (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: buleczki drozdzowe z masą budyniowo-serowa

Z podanych skladnikow zagniatamy niezbyt twarde ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.Masę budyniową ucieramy ze zmielonym twarogiem i dosładzamy do smaku.Wyrośnięte ciasto dzielimy na częsci i wałkujemy,wykrawamy krążki i na srodek każdego nakładamy po porcji masy i na środek po pół łyżeczki marmoladki.Do okoła nadzienia smarujemy ciasto rozmieszanym białkiem.
Pieczemy w piekarniku w temp.180 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 29.08.2011 11:55
wygląda świetnie
Nati 10.09.2010 13:39
super
IZABELA29 09.09.2010 11:45
moje ulubione
Bartolomeo 09.09.2010 09:28
spoko przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak