Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHE CIASTO Z JEŻYNAMI.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka typ 450 4 szkl
margaryna 250 dag
jajko 2-3 szt
cukier 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżecz.
jeżyny 2 l
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
olej

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHE CIASTO Z JEŻYNAMI.

Z mąki, margaryny, jajek, cukru i proszku zarobić szybko kruche ciasto.
Podzielić na 2 części i schłodzić.
Dużą blachę wysmarować olejem.Jedną połowę ciasta rozwałkować na rozmiar formy, wyłożyć spód.Można też ciasto zetrzeć na tarce.Posypać bułką tartą, popruszyć po cieście by sok z owoców nie spowodował zakalca.Wyłożyć umyte i osączone jeżyny wymieszane ze 1 szkl. cukru.Wyrównać i także popruszyć bułką tartą.Całość przykryć rozwałkowaną drugą częścią ciasta.
Piekarnik nagrzać do 200\"C.Wstawić blachę z ciastem, piec 40 min.
Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 25.09.2010 09:44
Pięknie wygląda.
Margo1 06.09.2010 12:30
wysmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak