Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowo-jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt.
cebula 1 szt.
majonez 6 łyżki
śmietana 1 szt.
natka pietruszki 3 łyżki
cukier 2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowo-jabłkowy

Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn i natychmiast skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce lub zmiksować. Oba składniki połączyć. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Śmietanę wymieszać z majonezem, cukrem, solą, przyprawą curry i natką, a następnie jabłkiem i cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 29.09.2010 10:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak