Sposób przygotowania

Mąkę, kakao i proszek do pieczenia mieszamy razem. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy żółtka i cukier, miksujemy wszystko, następnie dodajemy mąkę zmieszaną z kakao i wszystko mieszamy razem na jednolitą masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Masło roślinne ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę, dodajemy po łyżeczce masy krówkowej i mieszamy. Upieczone ciasto kroimy na 2 części, przekładamy masą. Do gotującego się mleka wrzucamy pokruszone cukierki krówki i rozpuszczamy je, polewamy ciasto. Czekamy aż wystygnie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    wyglada bosko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    ulepek :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Pyszna
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !